Bilde av DSC_1375 for web

 En liten gaupefilm
vimeo.com/112180503
 

Dyrene på Langedrag

Langedrag er kjent for sitt dyreliv og den nære kontakten du kan få med dyrene.
På gården finnes ca 300 dyr fordelt på rundt 20 arter. Mange av dyrene er særnorske slik som elg, reinsdyr, moskus, fjording og telemarksku. Andre er stamfar for våre norske husdyrraser slik som mouflonsau og bankiwahøns. På gården finnes også truede og sårbare dyrearter som ulv, fjellrev og gaupe. På Langedrag kommer du tett på alle dyrene og vil få fantastiske opplevelser som garantert setter spor.
Mange av dyrene våre står på den nasjonale eller internasjonale listen over truede eller sårbare dyrearter - den såkalte rødlisten.

Som overnattingsgjest og som dagsbesøkende kan du komme i nær kontakt med dyrene. Barna kan få bli med inn til reinsdyrene og fjellreven og gi mat fra hånden. Under elgforingen kan du få være med inn til elgene og håndfore de med poteter og annet godt.

På morgenstellet kan du være med å melke geitene og kanskje du tør å smake fersk geitemelk rett fra geita. Ridetur i fjellet på stødige fjordinger er en flott opplevelse for store og små og passer for alle nivåer.

Langedrag er kanskje mest kjent for sitt arbeid med ulvene. I 1981 kom de første ulvene til Langedrag og vi har nå to flokker her på gården. Gaupene er også dyr som fasinerer mange og vil du ha en mektig opplevelse kan du være med inn til både ulv og gaupe.

Langedrag jobber for å redde og bevare truede dyrearter og er blant annet med i bevaringsarbeidet for fjellreven gjennom Prosjekt Fjellreven og avls/bevaringsprosjekt av den skandinaviske gråulven.

I vakre omgivelser kan du nyte dyrene på nært hold og under vår guiding og omvisning vil du få kunnskap om de forskjellige artene og om gårdens historie. Vi ønsker deg velkommen inn i dyrenes verden!

Informasjonen om dyrene er til stor del funnet i leksikon og på online encyklopediaer som Wikipeda.

Noen enkle regler for opphold sammen med dyrene :

For de av våre gjester som kommer fra andre gårdsbruk med dyr, eller fra andre dyreparker eller lignende ber vi om at ytterklær og sko/støvler er nøye rengjort og vasket før de er i kontakt med dyrene på Langedrag. Dette for å unngå smitte mellom dyr fra en gård til en annen.
Etter et opphold hos oss er det like viktig at yttertøy og støvler/sko som er bruk i nærkontakt med våre dyr rengjøres nøye før eventuell bruk på andre gårdsbruk.
Vi setter våre og andres dyrs velferd høy og ønsker derfor på denne måten å unngå unødig overføring av smitt mellom dyr.